lunes, 7 de marzo de 2016



Com viuen els infants les emocions.

Els infants senten moltes emocions al llarg de la seva vida i moltes vegades no saben com afrontar-les  perquè no tenen el coneixement suficient i necessiten l’ajuda de l’adult en aquests moments.

Els infants quan acaben de néixer les emocions que més haurien de predominar són les emocions bàsiques i en tot moment necessitaran l’ajuda de l’adult per afrontar-les.
Emocions bàsiques:

*      L’ alegria : la més predominant .
*      L’enuig i ira : que sorgeix perquè a els infants no els agrada una cosa o bé no es cobreixen les seves necessitats bàsiques. També perquè no poden expressar el que senten, no ho podran expressar fins els 2 anys.
*      Tristesa : no és la més habitual però en pot sentir si l’adult el deixa i normalment va acompanyada del plor.
*      Por: els infants tenen moltes pors i inseguretats i la principal és que el pare i la mare (figures d’aferrament) el deixin.

*      Sorpresa: va acompanyada d’alegria i la tenen des del mateix moment de néixer i se’ls veu per l’expressió de la cara.

A partir dels 2 anys ja sorgeixen les emocions autoconcients en el els infants.
Emocions autoconcients:
*      Vergonya: la vergonya moltes vegades ve donada per alguna inseguretat que pot tenir l’ infant i a nivell d’autoestima.
*      Orgull: és aquell moment en que l’ infant no vol reconèixer que ha comes un error o que simplement no té raó.
*      Culpabilitat: s’ha d’aprendre el sentiment de culpa davant d’una situació negativa.
*      Enveja: ve donada perquè un altre infant té alguna cosa que jo no tinc i vull. Pot ser a nivell material o  de sentiments que llavors ja es considera gelosia.


En definitiva els infants senten moltes emocions i tant els pares com els educadors hem de ser conscients que no sabran com afrontar-les fins que no estiguin una mica més desenvolupats a nivell cognitiu,  i de moment  necessitaran la nostra ajuda per comprendre el que els està passant i entendre els problemes interns que aquestes emocions i sentiments els causen.
A més a més tan els pares com els educadors som una figura de suport per a l ’infant  la qual li transmet confiança i ajuda quan aquest no compren la situació,  també el guia per aquest món desconegut i tan gran del qual ara ella en forma part, en definitiva som una pesa clau del seu trencaclosques.

1 comentario: